Velkommen til KSA

Velkommen til Kristiansand Svømmeallianse!
KSA er en aktiv klubb med om lag 400 medlemmer, 90 aktive svømmere i alderen 7 til 20 og 20 trenere og instruktører. VI har hovedsakelig faste treninger i Aquarama (AQ), men også noe på Spicheren (v/UiA). KSA organiserer også en svømmeskole som i 2017 holdt kurs for nesten 500 barn i regionen. Vi ønsker at så mange som mulig av disse begynner i KSA etterpå for å kunne videreutvikle svømmeferdighetene sine.
KSA ønsker å ha et aktivt svømmemiljø og det er viktig for klubben at både de yngste til de eldste svømmerne våre har et godt treningsmiljø og kan delta på svømmestevner. Det er spennende og utviklende for å få konkurransetrening, bygge vennskap med flere svømmere og merke fremgang i vannet fra stevne til stevne.

Gode resultater får vi når vi alle hjelper til og følger opp KSAs verdier som er «Vilje Lojalitet Samhold» og «Trygg Inkluderende Stolt»

 

Grupper og trenere:

Gr.1. Svømmere som har individuelle krav til          UM og NM. Trener er John.
Gr.2. Trener er Terje
Gr.3. Trenere er Andreas og Julie
Gr.4. Trenere er Ane og Jan Erik
Gr.5. Trener er Bitta
Gr.6. Rekrutter og de yngste svømmerne våre som gjerne kommer rett fra svømmekurs. Trenere er Ann Karin, Adele, Heidi og Julie

Svømmerne plasseres på gruppe etter alder og/eller ferdigheter. Det er trenerne på de enkelte gruppene som informerer svømmerne om stevner og hva som prioriteres ut ifra nivå og alder. Det er også trenerne som lager treningsplan til sin gruppe. Hovedtrener stiller som hjelper der det er et ønske om dette.
Spørsmål vedr utstyr og drakter stilles til trener.

Aktiviteter:

Fra 2016 til 2017 har KSA økt antall svømmere på alle stevner. God trening har også gitt svømmerne våre mange flere perser og medaljer siste år.
Resultater i 2017:
* ÅM 2. beste klubb i landet.
* UM 3. beste klubb i landet.
* NM Jr. 5 beste klubb  i landet.
I 2017 var KSA-svømmere representert på i alt 19 stevner lokalt, regionalt og internasjonalt. I 2018 skal vi også delta på flere stevner. Vi arranger selv Skagerak Swim i januar, et stort mesterskap med svømmere fra hele landet, og noe hele klubben alltid støtter opp om i form av dugnad og vakter. Å hjelpe til på arrangement er en flott måte å bli kjent med svømmere, trenere og foreldre og er en nødvendig støtte for hele klubben.

Dugnad og samarbeid

KSA har en egen dugnadskomité som utarbeider plan for felles aktiviteter gjennom året. Noen dugnader, som f.eks. vakt på Palmesus eller rydding etter kamper på Sør Arena er for de som melder seg på først, mens andre oppgaver, f.eks. salg av diverse, er noe alle tar del i og er sammen om.

Bli medlem i KSA

Medlemmer får KSA-avisa tilsendt på epost, får stemme på årsmøter og får tilgang til KSAs lukkede Facebook-gruppe med oppdateringer og bilder fra stevner og får delta på familieturer sammen med svømmerne. Medlemskontingenten er 300.- for svømmere og 200,- pr. person for foreldre, slekt og venner som ønsker å støtte opp om svømmemiljøet og KSA.
Kontonr. 3201.62.10985.  (Husk å merke hver innbetaling med navn/adr/ epost på den det gjelder). Innmeldingsskjema finner du her

Din støtte og ditt engasjement er viktig og for hvert betalende medlem får KSA også støtte fra sentral hold.

Tipper du?
Registrer tippekortet ditt med KSA som Grasrotmottaker hos din kommisjonær eller på nett. Det gir et direkte tilskudd til KSA fra Norsk Tipping uten at det går utover dine vinnersjanser eller evt premie! Du kan også sende SMS «Grasrotandelen 971520906» til 2020.

Team Sør

KSA sine elitesvømmere svømmer også for Team Sør, som er en selvstendig og frittstående klubb med eget styre, og en paraplyklubb for moderklubbene KSA, Vågsbygd, Mandal, Lillesand og Farsund. Formålet er å ha et lag med Agder sine beste svømmere der de kan svømme og konkurrere sammen på nasjonalt og internasjonalt nivå. Som i KSA belastes kostnaden til svømmere i Team Sør hos utøveren.

Formål:
Svømme for samme klubb på nasjonale mesterskap, dvs. Sr. NM, Jr. NM og UM.
Krav til utøvere:
– Individuelt krav til UM/NM
– Uttak på stafett
Målsetting:
Team Sør skal være topp 5 klubb i alle nasjonale mesterskap (som i mars 2018)

Scroll Up